september 28, 2023
facetime

Apple doet eindelijk iets waarvan we nooit hadden gedacht dat het zou doen; eindelijk laten we FaceTimen met mensen die Android en Windows gebruiken.

Binnen enkele seconden kunt u Android-en Windows-gebruikers uitnodigen voor FaceTime-gesprekken. Je kunt het nu zelfs gaan gebruiken. Houd echter in gedachten; je moet minimaal iOS 15 op je iPhone hebben geïnstalleerd om dit te laten werken.

Gelukkig, het installeren van iOS 15 op je iPhone is vrij eenvoudig en de bèta werkt erg goed. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, volg je deze stappen.

Een FaceTime-oproepuitnodiging verzenden naar een Android-of Windows-gebruiker

De manier waarop dit werkt, is dat u een FaceTime-link kunt maken en verzenden om deze met vrienden op andere platforms te delen. U moet die link verzenden en de andere persoon moet binnenkomen en toestemming vragen om deel te nemen aan de FaceTime-oproep.

 1. Op je iPhone, open FaceTime.
 2. Tik op Link maken.
 3. Kies hoe je wilt om uw link te delen. U kunt kiezen voor Telegram, WhatsApp, het per e-mail verzenden of als sms-bericht. Jouw keuze.
 4. Stuur de uitnodiging.

En voor nu ben je klaar. Nu is het de beurt aan de andere persoon om deel te nemen aan het FaceTime-gesprek.

Een FaceTime-oproep beantwoorden op Android

 1. Zoek op je Android-telefoon de FaceTime-link die je hebt ontvangen en open deze.
 2. Je wordt doorgestuurd naar de FaceTime-website.
 3. Voer uw naam in en tik vervolgens op Doorgaan.
 4. Tik op de knop Deelnemen bovenaan uw scherm.
 5. Je moet wachten tot de persoon die je de link heeft gestuurd je toestaat in de FaceTime-oproep.
 6. Aan de andere kant krijgt de iPhone-gebruiker een melding dat je wilt om mee te doen, moeten ze op het groene vinkje tikken.
 7. En jij doet mee! U kunt met de andere mensen in het FaceTime-gesprek beginnen te praten alsof u een iPhone heeft.

Android-gebruikers hebben geen vereisten om deel te nemen aan een FaceTime-gesprek, maar het is mogelijk dat u uw camera niet kunt gebruiken als uw Android-telefoon ouder is. Anders dan dat, zou je in staat moeten zijn om te bellen en te praten alsof je een iPhone gebruikt.

Nieuwe functies zoals deze kosten wat tijd.