september 28, 2023

Google voegt de functie toe omdat gebruikers vaak op onbekende plaatsen het eerste stukje verkeerd lopen. Google merkte dat gebruikers eerst een stukje lopen om er achter te komen welke richting zij uit moeten lopen. Hierdoor wordt er dus regelmatig een stukje in de verkeerde richting gelopen. Live view moet dit probleem oplossen.

In Live view verschijnen route-instructies direct als een laag je omgeving (het beeld van je camera). Je doet dit door met je camera de omgeving te verkennen en te bekijken.

Google Maps Live view

De functie is niet bedoelt continu mee te navigeren. De functie zal tijdens het lopen aangeven dat je de telefoon beneden moet houden. Dit om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties optreden doordat gebruikers steeds naar het scherm kijken. De niewe AR-toepassing is écht bedoelt om snelle en duidelijke route-instructies mee te communiceren.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe functie heb je een Android smartphone nodig die ARCore ondersteunt. Dit zijn onder andere de Samsung Galaxy S8, S9 en S10. Ook alle modellen uit de Huawei Mate 20- en p20-reeks werken met ARCore. Live view werkt ook op iPhones die ARKit ondersteunen. Dit zijn alle iPhones vanaf de iPhone 6S.

Naast Live view gaat de uitrol gepaard met een aantal andere aanpassingen aan de Maps-app. Zo verandert de app een klein beetje qua uiterlijk. Ook zullen route-instructies vanaf de update in een lijst te zien zijn, zodat je weet wat er aan zit te komen tijdens het reizen. Daarbij krijg je informatie te zien over hotelreserveringen, vluchttijden en incheck-tijden. Reviews bij restaurants op de kaart zullen ook op de kaart verschijnen.