september 28, 2023

Microsoft en Nvidia hebben een samenwerking aangekondigd om een ​​supercomputer van wereldklasse te bouwen die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) in een project dat naar verwachting meerdere jaren zal duren. De nieuwe machine combineert tienduizenden door Nvidia ontworpen grafische verwerkingseenheden (GPU’s) met het cloudgebaseerde supercomputernetwerk Azure van Microsoft en is bedoeld om de acceptatie van AI in alle sectoren op bedrijfsniveau te bevorderen. “De vooruitgang in AI-technologie en de acceptatie door de industrie versnellen”, zegt Manuvir Das, vice-president enterprise computing bij Nvidia. “De doorbraak van basismodellen heeft een vloedgolf van onderzoek op gang gebracht, nieuwe start-ups gestimuleerd en nieuwe bedrijfstoepassingen mogelijk gemaakt. Onze samenwerking met Microsoft zal onderzoekers en bedrijven een state-of-the-art AI-infrastructuur en -software bieden om te profiteren van de transformerende kracht van AI.” “AI voedt de volgende golf van automatisering in ondernemingen en industriële computers, waardoor organisaties meer kunnen doen met minder terwijl ze door economische onzekerheden navigeren”, zegt Scott Guthrie, executive vice president van de Cloud + AI Group bij Microsoft. “Onze samenwerking met Nvidia ontgrendelt ’s werelds meest schaalbare supercomputerplatform, dat state-of-the-art AI-mogelijkheden biedt voor elke onderneming op Microsoft Azure.” Het project zal ook de DeepSpeed ​​machine learning-software van Microsoft versterken door Nvidia’s AI-softwareontwikkelingskits aan te passen om met het Azure-systeem te werken. Het Azure-netwerk zal de eerste cloudgebaseerde instantie zijn die Nvidia’s kwantumgebaseerde InfiniBand-netwerken gebruikt met een snelheid van 400 gigabit per seconde – een verdubbeling van de snelheid waarop het momenteel draait. Hierdoor kunnen zakelijke klanten duizenden GPU’s in enkele clusters gebruiken om grootschalige AI-modellen te trainen die werklasten van elke omvang aankunnen.

Microsoft en Nvidia hebben een samenwerking aangekondigd om een ​​supercomputer van wereldklasse te bouwen die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) in een project dat naar verwachting meerdere jaren zal duren.

De nieuwe machine combineert tienduizenden door Nvidia ontworpen grafische verwerkingseenheden (GPU’s) met het cloudgebaseerde supercomputernetwerk Azure van Microsoft en is bedoeld om de acceptatie van AI in alle sectoren op bedrijfsniveau te bevorderen.

“De vooruitgang in AI-technologie en de acceptatie door de industrie versnellen”, zegt Manuvir Das, vice-president enterprise computing bij Nvidia. “De doorbraak van basismodellen heeft een vloedgolf van onderzoek op gang gebracht, nieuwe start-ups gestimuleerd en nieuwe bedrijfstoepassingen mogelijk gemaakt. Onze samenwerking met Microsoft zal onderzoekers en bedrijven een state-of-the-art AI-infrastructuur en -software bieden om te profiteren van de transformerende kracht van AI.”

“AI voedt de volgende golf van automatisering in ondernemingen en industriële computers, waardoor organisaties meer kunnen doen met minder terwijl ze door economische onzekerheden navigeren”, zegt Scott Guthrie, executive vice president van de Cloud + AI Group bij Microsoft. “Onze samenwerking met Nvidia ontgrendelt ’s werelds meest schaalbare supercomputerplatform, dat state-of-the-art AI-mogelijkheden biedt voor elke onderneming op Microsoft Azure.”

Het project zal ook de DeepSpeed ​​machine learning-software van Microsoft versterken door Nvidia’s AI-softwareontwikkelingskits aan te passen om met het Azure-systeem te werken. Het Azure-netwerk zal de eerste cloudgebaseerde instantie zijn die Nvidia’s kwantumgebaseerde InfiniBand-netwerken gebruikt met een snelheid van 400 gigabit per seconde – een verdubbeling van de snelheid waarop het momenteel draait.

Hierdoor kunnen zakelijke klanten duizenden GPU’s in enkele clusters gebruiken om grootschalige AI-modellen te trainen die werklasten van elke omvang aankunnen.