december 2, 2023

Wil je je account verwijderen bij online diensten en apps? In deze tip vind je tips over het opzeggen van je accountinformatie bij Dropbox, Evernote, Facebook, Google, Instagram, Linkedin, Pinterest, Snapchat, Skype en meer.

Accounts verwijderen

Heb je het helemaal gehad met een bepaalde app of dienst? Maak je een grote sociale media-schoonmaak en wil je van overbodige accounts af? Wat je reden ook is om het account op een app te verwijderen: wij helpen je uit de brand. We geven uitleg hoe je zo makkelijk mogelijk van een account op een app af komt. Je account verwijderen in allerlei populaire apps is een fluitje van een cent!

Blog: Who would supply apps for a Huawei OS? - Mobile World Live

Dropbox opzeggen

Een account op Dropbox is het makkelijkst te verwijderen via de website. Als je ingelogd bent of inlogt op deze link, voer je ter bevestiging je wachtwoord in en geef je op waarom je weggaat. Dan kan je de bevestigen.

Evernote opzeggen

Zorg dat je ingelogd bent op de website van Evernote of log ter plekke in op deze link. Daar kan je vervolgens je account verwijderen.

Facebook opzeggen

Wie via de normale instellingenmenu’s een Facebook-account wil opzeggen verwijdert zijn account niet meteen. Facebook bewaart de informatie nog drie maanden, zodat je bij een volgende keer aanmelden toch weer je oude gegevens kan gebruiken. Volg deze link om je account op te zeggen. Maar dan nog is het oppassen! Facebook kan e-mails sturen om je alsnog binnen te halen: ga daar niet op in. Als je binnen korte tijd terugkomt, kan het zijn dat je account alsnog opnieuw wordt geactiveerd.

Developers' Decade-Long Rollercoaster Ride: The Business of Selling Apps on  the App Store - MacStories

Flickr opzeggen

Als je de fotodienst Flickr niet meer gebruikt kan je inloggen op deze link en daar met een bevestigingsvraag je account sluiten.

Foursquare opzeggen

Ga via deze link kun je Foursquare (en de bijbehorende locatieapp Swarm) opheffen. Druk rechts op Privacy Settings. Daarin lees je onderaan de tekst Delete my account. Je krijgt nog een bevestigingsvraag voordat de knoop is doorgehakt.

Google, Gmail en YouTube opzeggen

Het Google-account dat je gebruikt voor de diensten en de apps van Google, Gmail, YouTube en meer, kan je op één pagina verwijderen. Daarvoor moet je ingelogd zijn en volg je deze link. Je krijgt een overzichtspagina te zien met de verschillende informatie die van je wordt verwijderd. Daaronder druk je op bevestigen.

Grindr opzeggen

De homo- en biseksuelen-datingapp Grindr is eenvoudig op te zeggen vanuit de app. Druk op het masker, dan op Instellingen > Privacy en daar druk je Account verwijderen en bevestig je.

Instagram opzeggen

Als je ingelogd bent op de website van Instagram, is je account opzeggen een eitje. Ga naar deze link. Log in en vul het formulier in. Voordat je gaat, moet je een reden opgeven en ter bevestiging nogmaals je wachtwoord invoeren.

LinkedIn opzeggen

Je account op het zakelijke sociale netwerk LinkedIn kan je stopzetten met deze link. Klik vervolgens op Close account. De rest wijst zich vanzelf.

Microsoft, OneDrive, Skype en Hotmail opzeggen

Je Hotmail, Outlook en OneDrive account zijn allemaal verzameld onder de noemer Microsoft-account. Klik op deze link om je account te verwijderen. Log in en bevestig dat je weet dat je al je gegevens permanent verwijdert. Geef ook een reden op voor de sluiting, en klaar.

Pinterest opzeggen

Je account op Pinterest verwijderen is het makkelijkst via de website. Als je bent ingelogd, ga je naar deze link en druk je onderaan op Account deactiveren.

Snapchat opzeggen

Snapchat is echt een appdienst, maar je account opzeggen doe je op de website. Log in op deze link en je bent er zo vanaf.

Spotify opzeggen

Spotify opzeggen kan op twee manieren. Als je een abonnement hebt op de muziekdienst, dien je die eerst op te zeggen volgens deze stappen van Spotify zelf. Ook kun je aan de hand van dit contactformulier het verzoek bij Spotify indienen om je account te verwijderen. Helaas reageert Spotify niet erg adequaat op die e-mails.

Telegram opzeggen

Een account op de chatapp Telegram laat zich verwijderen via deze link. Daarop vul je je telefoonnummer in en het wachtwoord dat je via Telegram krijgt doorgestuurd. Na een reden van opgave en ‘Done’ drukken, wordt je account verwijderd.

Tumblr opzeggen

Je Tumblr-account en alle inhoud van je blog(s) verwijderen is een fluitje van een cent. Ga naar deze link en voer je accountinformatie in. Zo simpel is het. Je kunt ook zelf naar de instellingenpagina van je account gaan. Klik vervolgens op “Account verwijderen.”

Tinder opzeggen

Je Tinder-account stopzetten doe je met het tandwiel linksboven in de app. Druk dan op Appinstellingen en dan onderaan de pagina Account verwijderen. Je krijgt een bevestigignsvraag waarbij wordt uitgelegd dat je profiel, berichten, momenten en matches worden gewist.

Twitter opzeggen

Ben je ingelogd op de website van Twitter, dan is je account afmelden een eitje. Dat kan via deze link.

WhatsApp opzeggen

Voor het verwijderen van je WhatsApp-account moet je in de app zijn. Ga in de iPhone-app naar Instellingen -> Account -> Verwijder mijn account. Voer dan ter bevestiging je volledige telefoonnummer in. Je verwijdert dan je account en profielfoto, meldt je af voor alle groepen en verwijdert gespreksgeschiedenis van de telefoon.