december 2, 2023

Instagram is niet alleen als app voor je telefoon of tablet beschikbaar: het populaire social media-platform kun je ook op je pc en laptop gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe Instagram op pc werkt.

Instagram informatie - Alles over Instagram

Voorheen kon je Instagram alleen gebruiken op je smartphone. Nu heeft Instagram de mobiele versie van de website uitgebouwd met een uploadfunctie, waardoor je de app in principe niet meer nodig hebt. En het leuke is: met een trucje kun je de mobiele website ook gewoon op je pc bezoeken.

Instagram op pc

Het trucje zit hem allemaal in een Chrome-extensie. Ga in de Chrome-browser naar de pagina van de extensie User-Agent Switcher for Chrome en download de extensie. Als de extensie geïnstalleerd is, zie je rechtsboven in je Chrome-scherm een icoontje met een wereldbol staan.

Instagram op pc

Ga naar instagram.com, log in en klik vervolgens op het wereldbol-icoontje. Klik bijvoorbeeld Chrome on Android Mobile aan. Wat er nu gebeurt, is dat Chrome opnieuw de website laadt, maar daarbij doet alsof jij de website op een Android-smartphone bekijkt – en dus de mobiele browser nodig hebt. Je ziet dan onderin een balk verschijnen. Klik op het icoontje van het fototoestel om een foto te uploaden.

User-Agent Switcher for Chrome is ook een handige add-on om de hoeveelheid informatie die je browser prijsgeeft te verminderen.Bij het ophalen van een website geeft je browser namelijk veel informatie over zichzelf prijs. Met een add-on als de User-Agent Switcher kun je je anonimiteit op internet verhogen.

Filters

Let op: het toevoegen van filters is niet mogelijk via de mobiele versie, en dus ook niet via dit trucje op je pc. Foto’s bijsnijden lukt ook niet, maar als je gewoon een simpele foto wil toevoegen en je hebt je telefoon niet bij de hand, is dit een ideale oplossing.