december 2, 2023
  • Apple lanceert de iPhone 15

Apple heeft de iPhone 15 gelanceerd, de nieuwste versie van zijn populaire smartphone. De iPhone 15 heeft een nieuw ontwerp met een plat scherm en een camera aan de voorkant in een perforatie. De telefoon is ook uitgerust met een nieuwe A17 Bionic-chip, die sneller is dan de A16 Bionic-chip in de iPhone 14.

  • Google introduceert nieuwe AI-tool die talen kan vertalen

Google heeft een nieuwe AI-tool geïntroduceerd die talen kan vertalen. De tool, genaamd LaMDA, kan tekst vertalen tussen 26 talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Chinees en Nederlands. LaMDA is nog in ontwikkeling, maar het kan al veel talen nauwkeurig vertalen.

  • Amazon introduceert reclame in Prime Video-abonnement

Amazon heeft aangekondigd dat het reclame gaat toevoegen aan zijn Prime Video-abonnement. De reclame zal worden getoond voor en na films en tv-programma’s. Amazon zegt dat de reclame zal worden afgestemd op de interesses van de gebruikers.

  • EU-landen bereiken akkoord over Wet op de Digitale Markten

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over de Wet op de Digitale Markten. De wet is bedoeld om de macht van techreuzen als Meta, Apple en Google in te perken. De wet verbiedt techreuzen bijvoorbeeld om hun eigen producten en diensten te promoten boven die van concurrenten.