december 2, 2023

Flutter is een open source framework van Google voor het ontwikkelen van mobiele, desktop en webapplicaties met één codebase. Het is een cross-platform framework, wat betekent dat Flutter-apps op meerdere platforms kunnen worden uitgevoerd, waaronder Android, iOS, Windows, macOS, Linux en het web.

Flutter-apps worden geschreven in Dart, een objectgeoriënteerde programmeertaal die ook door Google is ontwikkeld. Dart is een moderne taal die gemakkelijk te leren is en veel functies heeft die het ontwikkelen van apps gemakkelijker maken, zoals hot reload en stateless widgets.

Flutter is een relatief nieuw framework, maar het is snel populair geworden vanwege de vele voordelen die het biedt, waaronder:

  • Cross-platform ontwikkeling: Flutter-apps kunnen op meerdere platforms worden uitgevoerd, wat betekent dat ontwikkelaars maar één codebase hoeven te onderhouden. Dit kan tijd en geld besparen.
  • Snelle ontwikkeling: Flutter-apps worden geschreven in Dart, een taal die is ontworpen voor snelle ontwikkeling. Flutter biedt ook functies zoals hot reload, waarmee ontwikkelaars hun code kunnen wijzigen en de wijzigingen direct kunnen zien in de app.
  • Mooie en native UI’s: Flutter-apps gebruiken een eigen rendering engine om UI-elementen te tekenen. Dit betekent dat Flutter-apps een native look and feel hebben op elk platform.

Flutter wordt gebruikt door een breed scala aan bedrijven en organisaties, waaronder Google, Alibaba, eBay en Toyota. Flutter wordt ook gebruikt voor het ontwikkelen van populaire apps zoals Google Pay, Stadia en Hamilton.

Als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van Flutter-apps, kun je meer informatie vinden op de Flutter-website. Er zijn ook veel tutorials en bronnen beschikbaar online.