december 2, 2023

U hoeft geen expert te zijn of een fortuin uit te geven aan geavanceerde uitrusting, deze eerste stappen zullen een basis leggen waarop u kunt voortbouwen.

smarthome mobiele telefoon

Een manier om een ​​slimme woning op te bouwen, is door veel componenten te kopen – sensoren, slimme lampen, beveiligingscamera’s, luidsprekers en dergelijke – en ze allemaal aan te sluiten op een hub die ze helpt te communiceren met elkaar en met jou, via je smartphone. Maar laten we eerlijk zijn: dat kan betekenen dat je veel geld moet uitgeven en veel tijd moet investeren. En voor sommige mensen is het gewoon overdreven. Als uw wensen en behoeften eenvoudiger zijn, zullen slechts een paar relatief goedkope producten de meeste gemakken bieden die een high-end smart home kan bieden, en tegen een veel bescheidener budget.

En als je ervoor zorgt dat die smart home-producten met elkaar compatibel zijn, bouw je een solide basis die je in de loop van de tijd kunt uitbreiden. De sleutel is om te weten welke smart home-producten niet afhankelijk zijn van een smart home-hub om te bedienen. Hoewel hubs voordelen bieden – waarvan de belangrijkste een enkele gebruikersinterface is om alles te beheren – zijn ze niet altijd essentieel. Een ding dat u echter moet hebben, is een goede draadloze router, idealiter een die alle hoeken van uw huis kan bereiken.

Hier enkele veelvoorkomende manieren waarop u een hubvrij smart home-systeem kunt bouwen.

Bijgewerkt op 23 december 2020 om verschillende aanbevelingen te wijzigen .

Slimme verlichting

Voor de meeste mensen die in een slimme woning willen wonen, is verlichting het toegangspunt. Veel slimme verlichtingssystemen werken perfect zonder een centrale hub en zijn nog steeds in staat om te communiceren met andere slimme huiselementen. Lampen van Cree, LIFX en TP-Link communiceren bijvoorbeeld via Wi-Fi, terwijl andere, waaronder de nieuwste Philips Hue-lampen, communiceren via de Bluetooth-radio in uw smartphone.

philips hue bluetooth
De nieuwste generatie slimme Philips Hue-lampen kan worden bediend via Bluetooth, waardoor een Philips Hue-bridge overbodig is.

Sommige andere slimme lampen vertrouwen op Zigbee-radio’s en zijn daarom afhankelijk van een Zigbee-naar-Wi-Fi-bridge die op uw router is aangesloten. Al deze slimme lampen bedien je met een app op je smartphone of tablet, waarmee je ook lichtscènes en schema’s programmeert.

GENOEMD IN DIT ARTIKEL

Als de meeste verlichting van je huis in het plafond zit en wordt bediend met een schakelaar aan de muur, kun je misschien beter die domme schakelaars vervangen door slimme schakelaars en dimmers. Dat komt omdat een slimme lamp dom wordt op het moment dat u de schakelaar uitschakelt die hem bedient. Leviton, Lutron, TP-Link, Ecobee en andere fabrikanten maken slimme lichtschakelaars die op uw Wi-Fi-netwerk werken en geen centrale hub nodig hebben. Bekijk het systeem van Noon Home voor een super geavanceerd, maar relatief duur lichtregelsysteem.

Als u lampen gebruikt voor de meeste van uw verlichting, kunt u met een slimme stekker zoals de Lutron Caséta of  Wemo Mini  de lamp in- en uitschakelen – en de domme gloeilamp dimmen – met een smartphone-app en volgens een schema.

Slimme luidsprekers

Wat is er handiger dan uw smartphone tevoorschijn te halen om de lichten op filmavond te dimmen? Zeggen “dim de lichten” en een slimme luidspreker gekoppeld aan uw slimme verlichting doet het voor u. De Amazon Echo-serie en Google Home-serie zijn de marktleiders op dit gebied. En hoewel Amazon de afgelopen jaren de leiding heeft gehad – het heeft een veel grotere geïnstalleerde basis, heeft veel bredere ondersteuning gekregen en heeft het enige tijd de enige slimme luidsprekers met beeldschermen gehad – Google komt er erg goed uit.

amazon echo 2e generatie
De tweede generatie Amazon Echo Show.

Je zult de digitale assistenten van de twee bedrijven – Amazon Alexa en Google Assistant – steeds vaker vinden in unieke producten van derden. Ecobee steekt het lef van een echo in zijn Ecobee4 slimme thermostaat en Ecobee Switch + slimme schakelaar, terwijl Lenovo als eerste op de markt kwam met Google Home-apparaten uitgerust met beeldschermen (de Lenovo Smart Display-serie ).

GENOEMD IN DIT ARTIKEL

En omdat deze slimme luidsprekers zo breed zijn omarmd door andere fabrikanten van slimme apparaten voor thuisgebruik, zijn ze de facto op zichzelf al hubs geworden, die dienen als een centraal interactiepunt voor alles, van slimme lampen tot beveiligingscamera’s voor thuis, en videofeeds van laatstgenoemde weergeven. op aangesloten tv’s of hun eigen beeldschermen, indien aanwezig.

Reken Apple niet uit het slimme thuisspel. Het bedrijf begon zijn HomeKit-ecosysteem in 2020 serieus te nemen en lanceerde een goedkopere versie van zijn HomePod slimme luidspreker , die wordt aangedreven door Siri. Apple prijst zijn toewijding aan privacy op zijn slimme thuisveld.

Slimme thermostaten

Er zijn maar weinig slimme apparaten in huis die kunnen tippen aan het vermogen van een slimme thermostaat om zowel comfort als kosten- / energiebesparingen te bieden. Deze apparaten gaan veel verder dan het opstellen van een verwarmings- en koelingsschema op basis van wanneer u verwacht thuis te zijn om van deze voordelen te genieten. Ze kunnen detecteren wanneer u thuis en afwezig bent, zodat uw HVAC-systeem alleen werkt wanneer het nodig is.

De nieuwste trend op dit gebied is om thermostaten uit te rusten met sensoren die je kunt plaatsen in de kamers die je het vaakst gebruikt, zodat de thermostaat werkt op basis van waar je in huis bent, in plaats van verwarmings- en koelcycli te activeren op basis van de de plaats van de thermostaat, die zich meestal in een gang bevindt waar u alleen doorheen gaat.

De Ecobee SmartThermostat met spraakbesturing heeft een ingebouwde Amazon Echo-luidspreker en kan reageren op spraakopdrachten. Het heeft ook externe kamersensoren die helpen warme en koude plekken in uw huis te elimineren. Dit high-end apparaat kan zelfs dienen als hub voor een breder smarthome- of huisbeveiligingssysteem.

Nest heeft ook een aantal geweldige thermostaten, waaronder de geheel nieuwe Nest Thermostat van $ 129 , en Wyze Labs is onlangs op de markt verschenen met een slimme thermostaat van $ 50 die je aandacht verdient als die andere modellen buiten je budget vallen.

totaal thuiscomfort en veiligheidsbundel
Van links naar rechts: Ecobee’s slimme thermostaat, kamer SmartSensor, slimme camera en deur / raam SmartSensor.

Home beveiligingscamera’s

GENOEMD IN DIT ARTIKEL

Lees de recensie van TechHive

Met een kwaliteitscamera voor thuisbeveiliging kunt u uw huis in de gaten houden, vooral als u weg bent. Binnenmodellen kunnen u helpen uw kinderen en huisdieren in de gaten te houden, terwijl buitenmodellen prowlers op heterdaad kunnen betrappen – en ze hopelijk kunnen ontmoedigen om in de eerste plaats rond te komen.

Sommige modellen – van Ring, Arlo, Netatmo en Maximus – bevatten lampen die uw weg kunnen verlichten. Camera’s die in de deurbellen zijn ingebouwd, kunnen uw veranda aan de voorkant bewaken en u laten communiceren met bezoekers zonder dat u naar de deur hoeft te gaan – of zelfs op dat moment thuis hoeft te zijn.

Audiosystemen in meerdere kamers

Geavanceerde multiroom-luidsprekersystemen van onder meer Sonos, Yamaha (MusicCast) en Denon (HEOS) zijn grotendeels op zichzelf staand, waardoor u luidsprekers in meerdere kamers in uw huis kunt neerzetten, zodat u muziek kunt streamen uit uw eigen collectie of van online services zoals Spotify om ze allemaal synchroon te laten lopen, of om verschillende nummers naar elk te sturen.

sonos beam vergeleken met klipsch rc 35
Gebruik je de soundbar voor je tv om de lampen in je home cinema te bedienen? Het is gemakkelijk met een luidspreker zoals de Sonos Beam die zowel Amazon’s Alexa als Google’s Google Assistant aan boord heeft.

Verschillende bedrijven hebben soundbars in hun collecties, zodat u uw tv- en filmkijkervaringen kunt verbeteren wanneer u niet naar muziek luistert. In elk geval is een smartphone of tablet voldoende om alles te bedienen. Sommige Sonos-modellen bevatten zelfs Amazon Alexa en Google Assistant aan boord, waardoor ze andere smart home-apparaten kunnen bedienen (hoewel er maar een van de andere kan worden geactiveerd – je kunt ze niet allebei tegelijk gebruiken).

Slimme rook- en koolmonoxidemelders

Conventionele rook- en koolmonoxidemelders zijn inherent domme apparaten. Hun alarmen kunnen luid zijn, maar als er niemand thuis is om ze te horen, wat voor goeds bereiken ze dan? Een slimme rookmelder laat ook een lokaal alarm afgaan, maar stuurt ook een waarschuwing naar uw smartphone – en naar iemand anders die u als contactpersoon autoriseert – als er gevaar wordt gedetecteerd.

nest beschermen
Nest Labs maakt onze favoriete slimme rook- en koolmonoxidemelder. Als je ook een Nest Smart Thermostat hebt, kan de rookmelder de thermostaat instrueren om je HVAC-systeem uit te schakelen als er brand is, zodat er geen rook naar elke kamer in huis gaat.

Sommige slimme rookmelders, zoals de Nest Protect , hebben noodverlichting die je kan helpen je weg uit een met rook gevuld huis te vinden; andere, zoals de First Alert Onelink Safe & Sound , bevatten geavanceerde functies zoals een geïntegreerde slimme luidspreker. Als geld een probleem is, biedt Roost een goedkoper alternatief: een slimme batterij die uw bestaande rookmelder intelligenter kan maken.

Slimme irrigatie

Water is onze kostbaarste hulpbron. Een slim irrigatiesysteem kan ervoor zorgen dat uw gazon en tuin voldoende vocht krijgen om gezond en levendig te zijn zonder er iets van te verspillen. En van alle slimme thuissubsystemen waarin u kunt investeren, is dit misschien degene die het minst profiteert van opname in een hub. Slimme irrigatiesystemen kunnen ook complex zijn, dus het gebruik van een speciaal gebouwde app is hoe dan ook meestal beter. Rachio bouwt onze favoriete producten in deze categorie, maar Wyze Labs sprong onlangs in met een scherp geprijsde concurrent.

Een woord over IFTTT

ifttt voorbeeld
IFTTT (If This Then That) is als het hebben van een slimme thuishub in de cloud. Hiermee kunnen duizenden slimme apparaten voor thuisgebruik communiceren met duizenden andere slimme apparaten voor thuisgebruik.

Een van de krachtigste manieren om ongelijksoortige slimme apparaten voor thuisgebruik te laten samenwerken, is door een IFTTT-account te openen. De afkorting staat voor “If This Then That”, een service waarbij een actie door een apparaat (of service) een actie kan activeren op een of meer andere apparaten of services.

IFTTT lijkt veel op het hebben van een smart home hub in de cloud, en het wordt breed ondersteund – en niet alleen door smart home-producten en -diensten.

IFTTT was ooit een gratis dienst , maar dat is het niet meer – althans niet precies. Met een sno-cost IFTTT Standard-account kunt u zoveel reeds bestaande IFTTT-applets gebruiken als u wilt – en er zijn er duizenden om uit te kiezen.

Een daarvan zal bijvoorbeeld uw Philips Hue slimme lampen laten knipperen wanneer een timer die u op een Amazon Echo hebt ingesteld, afloopt. Uitgedrukt als een applet, zou dit zijn: “Als de timer op mijn Amazon Echo afloopt” ( als  deze  helft van de applet), dan flitst mijn Philips Hue slimme lampen (de  dan die  helft van de applet). 

Een standaardaccount beperkt u echter tot het helemaal opnieuw maken van slechts drie IFTTT-applets. Als u geen applet kunt vinden die aan uw behoeften voldoet en u meer dan drie nieuwe wilt maken, moet u zich aanmelden voor een IFTTT Pro-account , dat $ 3,99 per maand kost.

IFTTT is supereenvoudig te gebruiken: om een ​​applet te maken, gaat u gewoon naar de IFTTT-website en wijst en klikt u op de service of het apparaat dat u als trigger wilt gebruiken ( dit in If This Then That), koppelt u ze aan uw IFTTT account, en wijs en klik vervolgens op de service of het apparaat dat u wilt gebruiken wanneer die trigger wordt geactiveerd.

Ben je klaar om te beginnen?

We hebben slimme thuiscomponenten ruwweg opgesomd in de volgorde waarvan we denken dat de meeste mensen ze zullen installeren, maar er is geen vaste regel. Vind je het installeren van een slimme rookmelder een hogere prioriteit dan slimme verlichting, ga ervoor!

Als u denkt dat u misschien wilt investeren in een slimme thuishub die al deze componenten samenbrengt onder één gebruikersinterface, zorg er dan voor dat alle stukjes en beetjes die u koopt, werken met een van de meest voorkomende hubs:  Samsung SmartThings  en Hubitat Elevation ondersteunt de meeste algemene smart home-producten van derden. Andere krachtige systemen, zoals Ring Alarm , zijn meer gericht op het beveiligingsaspect van het slimme huis en hebben een beperktere ondersteuning van derden. Raadpleeg bij twijfel de websites van de hubfabrikanten om te controleren met welke apparaten ze werken.

Door een dergelijke compatibiliteit vandaag in uw koopcriteria op te nemen, wordt de waarde van uw initiële investeringen in slimme huizen op de weg gemaximaliseerd.