september 28, 2023
Google Muziek Neuriën Fluiten Zingen

Goed nieuws voor wie héél slecht is met artiesten en titels van nummers. Want Google heeft een nieuwe functie op de wereld losgelaten. Vanaf nu herkent de zoekmachine welk liedje jij zingt, neuriet of fluit.

Je kent het wel: er zit een liedje een hoofd, maar je hebt geen flauw idee hoe het heet of wie het zingt. Wel, de mensen bij Google hebben daar ook soms last van. Daarom heeft de zoekmachine nu hum to search gelanceerd. Die functie is heel eenvoudig. Je zingt, neuriet of fluit een liedje, en Google probeert het te herkennen.

Melodie linken

Een speciale technologie gaat de melodie die jij zingt, proberen terug te vinden in bestaande liedjes. Goed nieuws: het is helemaal niet erg als je een beetje vals zingt. De resultaten die je voor je zoekopdracht krijgt, worden gerangschikt op hoe groot de match is die Google denkt gevonden te hebben.

Google heeft meteen z’n nieuwe functie wereldwijd uitgerold. Apple-gebruikers kunnen voorlopig enkel in het Engels zoeken. Android-gebruikers hebben meer geluk. Op dat besturingssysteem rolde Google z’n nieuwe functie al in 20 talen uit. Het bedrijf is bovendien van plan om er daar nog aan toe te voegen.

App en Google Assistant

De functie is terug te vinden via Google Assistant en de Google-app op je smartphone. Het enige dat je hoeft te doen, is je Assistant vragen “Wat is het liedje?”, of beginnen zingen en op “Een nummer zoeken” klikken.