RHEL 8.2 heeft nieuwe mogelijkheden voor het beheer van hybride cloudomgevingen en containerhulpmiddelen om cloud-native ontwikkeling te stimuleren.

20151027 Red Hat-logo

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.2 biedt nieuwe functies, waaronder uitgebreide bewakingsmogelijkheden in Red Hat Insights voor en nieuwe containertools, waaronder gecontaineriseerde versies van Skopeo en Buildah.

Red Hat zegt dat RHEL 8.2 aankomt op een moment dat, als gevolg van de Covid-19-pandemie, een groeiend percentage van IT-medewerkers op afstand werkt. Hun vermogen om het beheer en de monitoring van operaties te ondersteunen en hun vermogen om problemen op te sporen en aan te pakken, is nog nooit zo belangrijk geweest, en upgrades naar Red Hat Insights zijn ontworpen om te helpen.

Red Hat Insights

Red Hat Insights , is Red Hat’s aanbod van operaties en veiligheidsrisicobeheer en helpt potentiële problemen op te sporen, te diagnosticeren en op te lossen voordat ze van invloed zijn op productiesystemen of eindgebruikers. Het werd in mei 2019 opgenomen in RHEL.

De laatste updates zijn onder meer:

  • Verbeterde zichtbaarheid en beveiliging voor het beheer van grote, complexe omgevingen
  • Beleid en patchservices om te helpen bepalen welke productadviezen van toepassing zijn en richtlijnen voor probleemoplossing
  • Een “drift-service” om het gemakkelijker te maken om basislijnen te vergelijken, strategieën te vormen die de complexiteit verminderen en probleemoplossing gemakkelijker te maken

Monitoring en prestatie-updates

RHEL 8.2 biedt enkele prestatie-upgrades, waaronder:

  • Verbeterd resourcebeheer met Control Groups (cgroup) v2, die is ontworpen om geheugengebruik te reserveren en limieten in te stellen om te voorkomen dat processen het geheugen overbelasten en systeemstoringen of vertragingen veroorzaken.
  • Prestatiegevoelige workloads optimaliseren via NUMA en sub-NUMA servicebeleid.
  • Performance Co-Pilot (PCP) 5.0.2 die incassomedewerkers voor Microsoft SQL Server 2019 toevoegt om SQL Server-statistieken te verzamelen en te analyseren om een ​​duidelijker beeld te krijgen van de prestaties van databases en besturingssystemen.
  • Red Hat-abonnementswacht, een service voor het bekijken en beheren van RHEL- en Red Hat OpenShift Container Platform-abonnementen.

Door Peter