december 2, 2023

Waze heeft nu rijstrookbegeleiding. Daarmee weet je altijd welke rijbaan je moet hebben om bijvoorbeeld een afslag te nemen op de snelweg.

Waze

Waze rijstrookbegeleiding

Navigatie-app Waze laat via Twitter weten dat het rijstrookbegeleiding voor zijn app beschikbaar maakt. Zo weten Waze-gebruikers welke rijstrook er het beste gekozen kan worden. In Nederland worden de verschillende rijstroken veelal duidelijk aangegeven maar dat is niet altijd het geval in het buitenland. Veel navigatie-apps zoals Google Maps geven dan via rijstrookbegeleiding instructies over welke baan je moet hebben. Waze geeft deze instructies nu ook.

Met rijstrookbegeleiding worden bovenin beeld duidelijke instructies over afslagen en afritten gegeven. Pijlen vertellen je of je je weg rechtdoor moet vervolgen, een afrit moet nemen of alvast voor moet sorteren. Hierdoor hoef je niet te twijfelen, wat kan resulteren in gevaarlijke situaties of geërgerde weggebruikers. De rijstrookbegeleiding staat standaard aan in Waze en kun je niet uitzetten.

Waze rijstrookbegeleiding

Beschikbaarheid

Rijstrookbegeleiding werd sinds april door Waze getest en is nu beschikbaar in de app voor iOS en Android. In België werd de functie eind juli al uitgerold. Je kan de app installeren of bijwerken door op de knop hieronder te drukken.

Waze krijgt regelmatig updates. Zo ontving de app onlangs een nieuw logo, een bijgewerkte interface en ‘stemmingen’. Stemmingen zijn avatars die het humeur van de automobilist weergeven voor andere gebruikers. Gebruik jij Waze als navigatie-app of een andere? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel?