december 2, 2023

Gerechten op menukaarten vertalen in Maps

Google heeft Maps voorzien van een nieuwe handige functie. Door de integratie van Google Lens in de navigatie-app is het nu mogelijk om foto’s van menukaarten bij restaurants te laten vertalen. Op deze manier weet je van tevoren wat kan verwachten als je het gerecht in een restaurant bestelt. Google kondigde deze functie tijdens Google I/O 2019 aan en ze is nu in Google Maps te vinden.

Google Lens is een app waarmee je objecten kunt herkennen zoals beelden, planten en gebouwen. De app kan ook tekst voor je vertalen en een leuke outfit of mooie stoel scannen en via Google voor je opzoeken. Het enige wat je hoeft te doen is het voorwerp te scannen met de app.

Zo werkt het

Sinds vorig jaar kan je met Lens met de functie ‘Dineren’ populaire gerechten op een restaurantmenu op basis van reviews op Google Maps bekijken. Deze mogelijkheid is nu ook direct in Maps te raadplegen. Ga hiervoor naar een restaurant waarvan je de menukaart wilt bekijken, bijvoorbeeld dit Duitse restaurant. Daarna tik je op het tabblad ‘Menu’ en open je een foto waarop het menu van dit restaurant te zien is.

Google Maps toont bij restaurants nu foto’s van gerechten en reviews 

Screenshot van Google Lens-integratie in Maps

Via de twee knoppen onder in beeld kun je de gerechten op de kaart vertalen of gerechten verkennen. Met de eerste optie vertaal je meteen de gerechten meteen. Heb je dan nog geen idee wat een bepaald gerecht inhoudt? Dan kun je kiezen voor de tweede optie. Als je op een gerecht tikt, zal Google Lens deze voorzien van foto’s zodat je direct weet hoe het gerecht eruit ziet. Je kan ook verder op Google zoeken naar recepten en ingrediënten et cetera.

Als je tijdens je vakantie langs een restaurant loopt, kun je de menukaart natuurlijk ook direct met Google Lens inscannen om deze te vertalen. Nu deze functie ook in Maps zit, kun je dit al vanaf je vakantie-adres doen, zodat je meteen weet waar je naartoe moet om een lekkere biefstuk kunt eten.

Beschikbaarheid

De Google Lens-integratie in Maps wordt nu uitgerold en zou bij de meeste gebruikers al te zien moeten zijn. Wat vind jij van deze functie? Ga je het gebruiken als je op vakantie bent?