juni 8, 2023

Twitter laat gebruikers Fleets plaatsen die na 24 uur verdwijnen

Twitter introduceert deze week Fleets wereldwijd. Het gaat hierbij om tijdelijke berichten, foto’s of video’s, die na 24 uur weer van internet verdwijnen. Volgens Twitter stelt het verdwijnen gebruikers op hun gemak bij het delen van hun mening.

Vanaf eind deze week kunnen gebruikers in onder andere Nederland en Belgie Fleets sturen, zoals Twitter de berichten met een levensduur van een dag noemt. Volgens het bedrijf kunnen deze berichten uit tekst, tweets, foto’s of video’s bestaan en kunnen ze aangepast worden met verschillende achtergronden en tekstopties. Twitter breidt de Fleet-functie binnenkort uit met stickers en live-uitzendingen.

Het microbloggingbedrijf heeft de functie in Brazilië, Italië, India en Zuid-Korea getest en de resultaten waren volgens het bedrijf positief. Zo zouden mensen die de functie gebruiken aan meer conversaties deelnemen en meer privéberichten sturen. Uit de test zou verder blijken dat Fleets gebruikers ‘op hun gemak stelt hun persoonlijke en vluchtige gedachten, meningen en gevoelens te delen’.

Veel internetdiensten bieden vergelijkbare functionaliteit voor verdwijnende berichten aan, een idee waarmee Snapchat populair is geworden. In 2016 voegde Instagram Stories voor verzamelingen van berichten die verdwijnen toe, een functie ook al in Snapchat zat.