december 1, 2023

De app Berichten op de iPhone verstuurt zowel sms- als iMessage-berichten. Maar wat is het verschil?

071117_imessage_home (1)
Bericht sturen
Via de app Berichten is het mogelijk om tekstberichten te versturen. De tekstballonnen van deze berichten zijn groen of blauw. Het verschil ligt in de wijze waarop het bericht is verstuurd; als sms of als iMessage.
iMessage
Het is mogelijk om gratis tekstberichten, foto’s en video’s naar elkaar te sturen. De app Berichten gebruikt hiervoor het zogenoemde iMessage. Maar alleen wanneer de ontvanger ook een Apple-product heeft en de verzender verbonden is met internet. U verstuurt een bericht via sms wanneer dit niet het geval is. Liever geen iMessage gebruiken? Zet het dan uit via Instellingen > Berichten en tik op het schuifje achter ‘iMessage’.
Sms
Een bericht stuurt u niet altijd via iMessage. Wanneer de ontvanger geen Apple-apparaat heeft of u niet verbonden bent met internet, stuurt het apparaat automatisch een sms. Hieraan zijn kosten verbonden. Deze gaan van het prepaid beltegoed af of zitten verwerkt in een telefoonabonnement.
Verschil herkennen
Apple geeft duidelijk aan wanneer er binnen de app Berichten iMessage of sms wordt gebruikt. Zodra u de ontvanger invult bij een nieuw bericht staat er in het tekstvak onderaan de app aangegeven om wat voor soort bericht het gaat, ‘iMessage’ dan wel ‘Bericht’. Na het versturen van het bericht is de tekstballon van iMessage blauw. De tekstballon van een sms is groen.