september 28, 2023
Waze komt met mogelijkheid om elektrische laadstations te vinden
De gemiddelde Tesla is een enorm uitgebreide auto, maar hij heeft niet wat Waze wel heeft. De navigatie-app heeft aangekondigd dat het met een mapfilter komt waarmee je in één keer ziet welke laadstations er in de buurt zijn.
Elektrische laadstations
Waze komt hiermee tegemoet aan een probleem waarmee veel elektrische rijders te kampen hebben, want zeker nu het zo koud is gaat de batterij van de elektrische auto ineens wel heel hard leeg. Je hebt dan snel een laadstation nodig, maar dan moet je wel weten waar je die kunt vinden. Waze gaat nu in partnerschap met Volkswagen in ieder geval in de Verenigde Staten tonen waar het dichtstbijzijnde laadstation is, schrijft 9to5Google.
Met een filter over de landkaart kun je in één keer zien waar alle laadmogelijkheden voor je voertuig zijn. Je kunt bovendien zien wat de status van een laadstation is en in een keer laten navigeren naar de locatie om je auto weer snel bij te laden om meer kilometers te kunnen maken. Hoewel het een samenwerking met Volkswagen is, laat het niet alleen de laadstations zien die door dat bedrijf worden gerund, ook andere laadpalen zijn zichtbaar, precies zoals je dat kent uit Google Maps.


Waze komt met mogelijkheid om elektrische laadstations te vinden
Volkswagen en Waze
Wat Volkswagen eraan heeft? Die heeft van Waze toestemming gekregen om bij gebruikers die op zoek zijn naar oplaadlocaties een advertentie te tonen voor de nieuwe ID.4-wagen van het merk. Je kunt zelfs je avatar veranderen naar de ID.4, zoals je in Google Maps je avatar kunt veranderen naar onder andere een geinige pick-uptruck.
Waze is een navigatie-app die in handen is van Google, maar niet geheel werkt als google maps. Waze leunt nog meer op de input van de gemeenschap, zodat je sneller ziet of er een ongeluk is gebeurd of er een andere wegversperring is. Het is te hopen dat de nieuwe mogelijkheid om laadstations te zien snel naar Europa komt. Het zou ook wel logisch zijn, aangezien Volkswagen niet bepaald een Amerikaans bedrijf is. 

route