december 2, 2023

Met WhatsApp Desktop kun je ook vanaf je computer berichten naar je WhatsApp-contacten versturen. Wat zijn de mogelijkheden van WhatsApp Desktop en hoe gebruik je WhatsApp op je computer? In deze gids de complete uitleg over WhatsApp Desktop voor Windows en Mac.

WhatsApp op de computer

WhatsApp is beschikbaar op allerlei platformen: op smartphones, via de webbrowser en als desktop-app voor Mac en Windows. Op elk toestel heb je nagenoeg dezelfde mogelijkheden, al werken sommige functies net even anders. In deze gids leggen we je alles uit over WhatsApp Desktop, waarmee je kan blijven appen, zelfs als je iPhone even niet binnen handbereik is. Hoe installeer je WhatsApp Desktop-app en hoe gebruik je de app?

Wat is WhatsApp Desktop?

WhatsApp op de desktop is een aparte app die beschikbaar is voor de Mac en Windows. De app zorgt ervoor dat je vanaf de computer berichten kunt sturen naar al je WhatsApp-contacten, zodat je niet continu je telefoon erbij hoeft te pakken om te chatten met je vrienden. Alle berichten worden gesynchroniseerd en ook je contacten zijn zichtbaar in de desktopversie van WhatsApp. Het werkt dan ook op een soortgelijke manier als de webversie van WhatsApp genaamd WhatsApp Web, die je bijvoorbeeld voor WhatsApp op iPad gebruikt.

De achterliggende techniek van WhatsApp Desktop is hetzelfde als WhatsApp Web. Dat betekent ook dat berichten in feite vanaf je iPhone doorgestuurd worden naar je computer. Je iPhone moet dan ook een actieve internetverbinding hebben en voldoende opgeladen zijn.

Chat in WhatsApp Desktop op Mac.

Waar kan ik WhatsApp Desktop downloaden?

De desktop-app van WhatsApp download je via de website van WhatsApp of via de Mac App Store. Als je WhatsApp uit de Mac App Store downloadt, let er dan op dat je wel de officiële versie installeert. Er zijn ook allerlei onofficiele versies beschikbaar.

De versie in de Mac App Store en via de website van WhatsApp, is identiek. Het voordeel van de Mac App Store-versie is dat je de updates te zien krijgt in de Mac App Store, inclusief update-omschrijving. Qua functies werken beide versies echter hetzelfde. Heb je een Windows-pc, dan kun je voor de download alleen terecht op de website van WhatsApp.